1. >Zaujímavosti
  2. >Top 10 našich polievok

Klasický hráškový alebo brokolicový krém alebo exotickejšia marocká či thajská polievka? Tu je zoznam top 10 našich polievok, ktoré si zamiluje každý!

 

U nás v Bonduelle prebehla hlasovačka o najlepšie recepty na polievky. Tu je výber top 10 polievok za našu kanceláriu.

Polievky neodmysliteľne patria k slovenskej kuchyni, rôzne variácie polievok a ich receptov ale nájdeme po celom svete. Polievka často predchádza hlavnému jedlu (predovšetkým obedu). Pripravuje tak žalúdok na trávenie a podporuje sekréciu žalúdočných štiav. Predovšetkým hustejšie polievky  sa potom nezriedka stávajú aj hlavným chodom.

Polievky si najčastejšie vychutnávame teplé, možno vás ale prekvapí i studená polievka. Pre maximálny polievkový zážitok odporúčame použiť kvalitnú zeleninu Bonduelle. 
 

Či už vás láka ktorákoľvek, vyberte si, na ktorú máte chuť, a vyskúšajte niektorý z našich 10 najlepších receptov na polievku.

1.    Hráškový krém  
2.    Brokolicová polievka
3.    Šošovicová polievka
4.    Cícerová polievka
5.    Detoxikačná polievka
6.    Studená mrkvová polievka
7.    Tekvicovo-hrušková polievka
8.    Zelená thajská polievka
9.    Marocká květáková polievka
10.  Mexická polievka
 

KVALITNÁ POLIEVKA VÁS POVZBUDÍ NA DUCHU I TELE

Základom dobrej polievky býva mäsový či zeleninový vývar a kvalitné suroviny, ktoré varením vo vode polievke odovzdávajú svoju chuť, farbu a vôňu. V polievkach nájdeme mnoho zdraviu prospešných látok a základných živín. Dodnes sú preto neoddeliteľnou súčasťou jedálnička chorých. Niektorí polievky využívajú tiež k očiste tela, prečisťujúcou kúrou nás zbavujú toxínov a dávajú telu priestor pre regeneráciu. Vyskúšajte napríklad našu detoxikačnú polievku.

Prečítajte si tiež 5 druhov zeleniny pre lepšie opálenie!