1. >Recepty
  2. >Galette s cviklou

Galette s cviklou

Stredné
4 osôb
70 min
40 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
Náplň:

1 balenie Bondouelle strúhaná cvikla Vapuer (425 ml)

100 g ovčieho syra feta

4 polievkové lyžice balzamikového krému

Cesto:

300 g špaldovej múky

220 g studeného masla

80 g strúhaného parmezánu

štipka soli

trocha mletého korenia
ingrediencie pre 4 osôb
Náplň:

1 balenie Bondouelle strúhaná cvikla Vapuer (425 ml)

100 g ovčieho syra feta

4 polievkové lyžice balzamikového krému

Cesto:

300 g špaldovej múky

220 g studeného masla

80 g strúhaného parmezánu

štipka soli

trocha mletého korenia
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. krok 2
    Najprv si pripravíme cesto: maslo postrúhame nahrubo, zmiešame s múkou, parmezánom, soľou a korením. Pridáme 2 – 4 PL ľadovej vody (čím menej, tým lepšie, ide o to, aby v ceste zostali kúsky masla, ktoré budú pri pečení „lístkovať“).
  3. krok 3
    Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
  4. krok 4
    Cviklu zlejeme a zmiešame s balzamikom.
  5. krok 5
    Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme natenko medzi dvoma potravinárskymi fóliami. Na cesto rozdrobíme nakrájanú fetu a na ňu poukladáme cviklu.
  6. krok 6
    Okraje cesta prehneme doprostred.
  7. krok 7
    Pečieme, dokým okraje cesta nebudú zlatisté, asi 30 až 40 minút.
  8. krok 8
    Pred podávaním posypeme rozdrobeným syrom. BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda