krok 1
Marináda:
Zmiešame cibuľu, cesnak, 1/4 šálky oleja, vodu a dohladka rozmixujeme v mixéri.
Steak vložíme do uzatváracieho potravinárskeho vrecúška alebo pekáča a pridáme rozmixovanú marinádu tak, aby steak bol celý ponorený v marináde.
Dobre zatvoríme a necháme marinovať v chladničke 4 – 24 hodín.
krok 2
Steak:
Rozpálime steakovú panvicu. Steak vyberieme z marinády, osolíme a okoreníme.
Steak opekáme cca 3 minúty z každej strany (aby bol medium rare).
Steak vyberieme z panvice a necháme 2 minúty odpočinúť, potom ho vrátime do panvice a opekáme z každej strany ešte 1 minútu.
Pred krájaním necháme steak ešte 2 minúty odpočinúť.
Steak nakrájame na plátky, pokvapkáme 1 PL oleja a posypeme údenou morskou soľou. Servírujeme s prílohou Bonduelle, ktorú v sme druhej rozpálenej panvici 3 minúty zohrievali.
Podávame posypané posekaným tymianom a hrubou soľou.
krok 3
Tip Bonduelle: Servírujte s Chimichurri.