1. >Recepty
  2. >Hrášok na panvici s krevetami

Hrášok na panvici s krevetami

Obťažné
4 osôb
40 min
2 min
Drahé
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle mrazený hrášok Vapeur (300 g)

500 g stredne veľkých kreviet, nelúpaných

soľ podľa chuti

3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky

¼ až ½ čajovej lyžičky červených čili vločiek pre chuť

jemne posekaný koriander

jemne posekaná petržlenová vňať

jazmínová ryža ako príloha
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle mrazený hrášok Vapeur (300 g)

500 g stredne veľkých kreviet, nelúpaných

soľ podľa chuti

3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky

¼ až ½ čajovej lyžičky červených čili vločiek pre chuť

jemne posekaný koriander

jemne posekaná petržlenová vňať

jazmínová ryža ako príloha
  1. krok 1
    Celé nelúpané krevety varíme v menšom množstve osolenej vody asi 20 minút.
  2. krok 2
    Potom krevety z hrnca vyberieme a do vývaru z nich dáme mrazený hrášok a varíme 2 minúty, do zmäknutia.
  3. krok 3
    Hrášok vyberieme a časť vývaru (1 šálku) odložíme nabok.
  4. krok 4
    Na panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej, pridáme cesnak,čili vločky a opekáme, kým cesnak nezačne voňať a sfarbovať sa dohneda, asi 1 minútu.
  5. krok 5
    Ihneď pridáme krevety a opekáme ich doružova.
  6. krok 6
    Potom zalejeme odloženým vývarom a necháme chvíľku povariť, asi 2 minúty.
  7. krok 7
    Nakoniec pridáme hrášok, petržlen, koriander a varíme ďalšiu minútu.
  8. krok 8
    Hotové jedlo odstavíme z platne a ochutíme soľou, prípadne korením. Môžeme podávať s ryžou alebo ako samostatné jedlo. BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda