krok 1
O pracovnú plochu trochu obúchame citrónovú trávu, aby sme odstránili tvrdú vonkajšiu vrstvu, potom trávu pokrájame najemno. Koriander zbavíme stonky. Niekoľko listov namočíme do studenej vody a odložíme si ich na ozdobenie, zvyšok pokrájame najemno.
krok 2
Ďalej ošúpeme zázvor a takisto ho nakrájame najemno.
krok 3
Lososa pokrájame na 1 cm kocky. Polovicu pokrájaného lososa dáme nabok, druhú polovicu zmiešame s citrónovou trávou, koriandrom a zázvorom. Všetko znova krájame na úplne jemnú zmes, až na pyré. Pridáme zvyšné kocky lososa a solamyl. Osolíme, okoreníme a premiešame.
krok 4
Zmes rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme z nej karbonátky, veľké cca 2 cm.
krok 5
Na veľkej panvici rozpálime olej a 2 minúty z každej strany opekáme karbonátky dozlatista.
krok 6
Pred podávaním polejeme čili džemom a posypeme lístkami koriandra, ktoré sme vybrali z vody a usušili.
krok 7
Podávame s prílohou Bonduelle, ktorú sme na panvici 3 minúty zohrievali.