1. >Recepty
  2. >Krémové cestoviny

Krémové cestoviny

Stredné
4 osôb
45 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Bon Menu na panvicu Delicate (425 ml)

6 plátkov údenej vyššej slaniny alebo pancetty

za hrsť čerstvej mäty

100 g parmezánu

soľ

čerstvo pomleté čierne korenie

1 kocka bujónu

400 g cestovín, typ vrtule

olivový olej

1 citrón

2 čajové lyžičky kyslej smotany
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Bon Menu na panvicu Delicate (425 ml)

6 plátkov údenej vyššej slaniny alebo pancetty

za hrsť čerstvej mäty

100 g parmezánu

soľ

čerstvo pomleté čierne korenie

1 kocka bujónu

400 g cestovín, typ vrtule

olivový olej

1 citrón

2 čajové lyžičky kyslej smotany
  1. krok 1
    Lístky mäty nakrájame najemno.
  2. krok 2
    Slaninu nakrájame na jemné plátky a parmezán nastrúhame najemno.
  3. krok 3
    V hrnci privedieme k varu osolenú vodu, pridáme kocku bujónu, miešame, dokým sa kocka úplne rozpustí, pridáme cestoviny a varíme podľa inštrukcií na obale.
  4. krok 4
    Medzitým rozohrejeme na veľkej panvici s olivový olej a restujeme na ňom slaninu (môžeme posypať čiernym korením), dokým nie je chrumkavá.
  5. krok 5
    Tesne predtým, ako je slanina hotová, pridáme celé balenie Bonduelle, pokrájanú mätu, smotanu a 3 minúty varíme.
  6. krok 6
    Keď sú cestoviny hotové, zlejeme ich a opláchneme pod studenou vodou.
  7. krok 7
    Cestoviny pridáme na panvicu k slanine a zelenine a všetko dobre premiešame (ak je panvica malá, všetko zmiešame vo veľkej mise).
  8. krok 8
    Nakoniec pokvapkáme šťavou z citróna, posypeme strúhaným parmezánom a opäť premiešame.
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda