1. >Recepty
  2. >Krémové rizoto s cviklou

Krémové rizoto s cviklou

Stredné
4 osôb
40 min
20 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
2 balenia Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

2 polievkové lyžice olivového oleja

soľ

1 polievková lyžica masla

1 cibuľa, posekaná nadrobno

1 strúčik cesnaku, rozotretý nožom

250 g guľatej ryže

150 ml bieleho vína

500 ml zeleninového vývaru, horúceho

za hrsť parmezánu

4 polievkové lyžice kyslej smotany

za hrsť čerstvého kôpru
ingrediencie pre 4 osôb
2 balenia Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

2 polievkové lyžice olivového oleja

soľ

1 polievková lyžica masla

1 cibuľa, posekaná nadrobno

1 strúčik cesnaku, rozotretý nožom

250 g guľatej ryže

150 ml bieleho vína

500 ml zeleninového vývaru, horúceho

za hrsť parmezánu

4 polievkové lyžice kyslej smotany

za hrsť čerstvého kôpru
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 180 °C
  2. krok 2
    V hrnci rozpálime olej a maslo a 3 až 5 minút na ňom restujeme cibuľu.
  3. krok 3
    Pridáme cesnak a po minúte aj ryžu. Premiešame, aby sa ryža dobre obalila tukom, prilejeme víno, privedieme do varu a necháme 5 minút bublať.
  4. krok 4
    Prilejeme vývar a znova premiešame, prikryjeme a dáme na 15 minút do rúry, aby ryža zmäkla.
  5. krok 5
    Medzitým zlejeme strúhanú cviklu a ¼ z nej rozmixujeme na hladké pyré, zvyšok odložíme nabok.
  6. krok 6
    Ryžu vyberieme z rúry, vmiešame do nej pyré z cvikle, zvyšok strúhanej cvikly a väčšinu parmezánu.
  7. krok 7
    Podávame s kopčekom kyslej smotany posypanej kôprom a zvyšným parmezánom.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda