krok 1
Rúru predhrejeme na 180 °C
krok 2
V hrnci rozpálime olej a maslo a 3 až 5 minút na ňom restujeme cibuľu.
krok 3
Pridáme cesnak a po minúte aj ryžu. Premiešame, aby sa ryža dobre obalila tukom, prilejeme víno, privedieme do varu a necháme 5 minút bublať.
krok 4
Prilejeme vývar a znova premiešame, prikryjeme a dáme na 15 minút do rúry, aby ryža zmäkla.
krok 5
Medzitým zlejeme strúhanú cviklu a ¼ z nej rozmixujeme na hladké pyré, zvyšok odložíme nabok.
krok 6
Ryžu vyberieme z rúry, vmiešame do nej pyré z cvikle, zvyšok strúhanej cvikly a väčšinu parmezánu.
krok 7
Podávame s kopčekom kyslej smotany posypanej kôprom a zvyšným parmezánom.