1. >Recepty
  2. >Nachos s pikantným dipom z fazuľe a slaniny

Nachos s pikantným dipom z fazuľe a slaniny

Jednoduché
1 človek
15 min
Stredné
Ingrediencie
pre 1 osobu
1 balenie Bonduelle mini červená fazuľa

1 strúčik cesnaku

1 červená cibuľa

¼ citróna

50 g slaniny

za menšiu hrsť alebo ½ čajovej lyžičky sušeného čerstvého majoránu

olivový olej

soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
ingrediencie pre 1 osobu
1 balenie Bonduelle mini červená fazuľa

1 strúčik cesnaku

1 červená cibuľa

¼ citróna

50 g slaniny

za menšiu hrsť alebo ½ čajovej lyžičky sušeného čerstvého majoránu

olivový olej

soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
  1. krok 1
    Slaninu nakrájanú na kocky restujeme pár minút na panvici, až je zlatistá a chrumkavá. Bez vypečeného tuku ju presunieme do misky a necháme vychladnúť.
  2. krok 2
    Cibuľu nakrájame na tenké plátky a na vypečenom tuku zo slaniny ju necháme na miernom ohni cca 15 minút zmäknúť. Starostlivo miešame, aby sa nepripálila.
  3. krok 3
    Do misy dáme scedené červené fazule, cesnak, slaninu, polovicu cibule, citrónovú šťavu a všetko rozmixujeme na hladký krém.
  4. krok 4
    Ochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a majoránom. Vymixujeme dohladka. Ak je dip príliš tuhý, pridáme pár kvapiek studenej vody.
  5. krok 5
    Dip preložíme do servírovacej misky, ozdobíme zvyšnou cibuľou a pokvapkáme olivovým olejom.
  6. krok 6
    Podávame s lupienkami nachos alebo s čerstvou zeleninou.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda