1. >Recepty
  2. >Odľahčený zemiakový šalát s jablkami a orechmi

Odľahčený zemiakový šalát s jablkami a orechmi

Jednoduché
5 osôb
20 min
10 min
Stredné
Ingrediencie
pre 5 osôby
1 balenie Bonduelle Gold kukurica (425 ml)

0,5 kg šalátových zemiakov (červených)

2 jablká

1 červená cibuľa

10 olúpaných vlašských orechov (cca 1 hrsť)

1 polievková lyžica dijonskej horčice

1 polievková lyžica medu

1 polievková lyžica jablkového octu

100 ml vody

soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
ingrediencie pre 5 osôb
1 balenie Bonduelle Gold kukurica (425 ml)

0,5 kg šalátových zemiakov (červených)

2 jablká

1 červená cibuľa

10 olúpaných vlašských orechov (cca 1 hrsť)

1 polievková lyžica dijonskej horčice

1 polievková lyžica medu

1 polievková lyžica jablkového octu

100 ml vody

soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
  1. krok 1
    Očistené zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode (cca 10 minút) a necháme vychladnúť. Nemusíme lúpať. Pokrájame na väčšie kúsky.
  2. krok 2
    Na panvici môžeme zemiaky nasucho alebo s trochou oleja orestovať, aby dostali krajšiu farbu, cca 5 minút.
  3. krok 3
    Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Umyté jablká zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky.
  4. krok 4
    V mise zmiešame zemiaky, jablká, cibuľku, kukuricu a posekané vlašské orechy.
  5. krok 5
    Pripravíme si zálievku z vody, medu, dijonskej horčice a jablkového octu. Podľa potreby osolíme a okoreníme.
  6. krok 6
    Suroviny v mise zalejeme a premiešame. Nkoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda