1. >Recepty
  2. >Plnka Delicate

Plnka Delicate

Obťažné
4 osôb
40 min
Drahé
Ingrediencie
pre 4 osôby
2 balenia Bonduelle Bon menu na panvicu delicate (425 ml)

10 rožkov, nakrájaných nadrobno

7 vajec

200 ml polotučného mlieka

soľ, korenie, muškátový oriešok

500 g údeného bôčika

1 – 2 polievkové lyžice masti, za 1 – 2 hrste mladej žihľavy, umytej a posekanej 1 polievková lyžica pažítky, nasekanej

1 polievková lyžica petržlenovej vňate, nasekanej

½ čajová lyžička prášku do pečiva

1 väčšia polievková lyžica masla
ingrediencie pre 4 osôb
2 balenia Bonduelle Bon menu na panvicu delicate (425 ml)

10 rožkov, nakrájaných nadrobno

7 vajec

200 ml polotučného mlieka

soľ, korenie, muškátový oriešok

500 g údeného bôčika

1 – 2 polievkové lyžice masti, za 1 – 2 hrste mladej žihľavy, umytej a posekanej 1 polievková lyžica pažítky, nasekanej

1 polievková lyžica petržlenovej vňate, nasekanej

½ čajová lyžička prášku do pečiva

1 väčšia polievková lyžica masla
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 200 °C. V panvici na olivovom oleji opražíme cibuľku a zázvor pokrájaný na malé kocky.
  2. krok 2
    Rožky nasypeme do väčšej misy.
  3. krok 3
    Vajcia dôkladne vyšľaháme v mlieku, pridáme soľ, korenie a trocha nastrúhaného muškátového orieška.
  4. krok 4
    Zmes nalejeme na rožky a necháme ju do nich vsiaknuť. Vzniknutá hmota by nemala byť ani riedka, ani hustá.
  5. krok 5
    Bôčik povaríme, necháme vychladnúť a potom ho nakrájame na kocky.
  6. krok 6
    V panvici na rozpálenej masti opečieme bôčik. Znova necháme vychladnúť a potom ho pridáme k rožkom a vajciam. Premiešame, pridáme Bonduelle Bon menu, žihľavu, pažítku a petržlenovú vňať. Ochutnáme, prípadne prisolíme.
  7. krok 7
    Nakoniec vmiešame prášok do pečiva.
  8. krok 8
    Na plechu alebo vo väčšom pekáči rozpustíme maslo, rozotrieme ho po dne i po bokoch a potom rozprestrieme plnku. Pečieme dozlatista. BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda