1. >Recepty
  2. >Studená polievka

Studená polievka

Stredné
4 osôb
30 min
3 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle zelená polievková zmes (400 g)

3 polievkové lyžice nesoleného masla

1 stredná cibuľa, nasekaná

1 a ½ čajovej lyžičky soli plus soľ na ochutenie

1 šálka čistého gréckeho jogurtu

čerstvo pomleté čierne korenie

½ šálky bylinkového olivového oleja

½ l zeleninového vývaru
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle zelená polievková zmes (400 g)

3 polievkové lyžice nesoleného masla

1 stredná cibuľa, nasekaná

1 a ½ čajovej lyžičky soli plus soľ na ochutenie

1 šálka čistého gréckeho jogurtu

čerstvo pomleté čierne korenie

½ šálky bylinkového olivového oleja

½ l zeleninového vývaru
  1. krok 1
    Vo veľkom hrnci na strednom ohni rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a za stáleho miešania restujeme cca 6 až 8 minút.
  2. krok 2
    Pridáme 1 a ½ ČL soli a zeleninový vývar, premiešame a privedieme k varu.
  3. krok 3
    Pridáme polievkovú zmes a varíme 3 minúty.
  4. krok 4
    Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a do rozmixovanej polievky zamiešame grécky jogurt.
  5. krok 5
    Ochutíme soľou a čiernym korením a necháme vychladnúť na izbovú teplotu a odstáť aspoň 2 hodiny.
  6. krok 6
    Polievku rozdelíme do misiek a pred podávaním pokvapkáme bylinkovým olivovým olejom.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda