1. >Recepty
  2. >Studená Vichysoisse polievka inak

Studená Vichysoisse polievka inak

Stredné
3 osôb
15 min
Lacné
Ingrediencie
pre 3 osôby
1 balenie Bonduelle mrazená karfiolová zmes (400 g)

4 polievkové lyžice masla

2 stredne veľké zemiaky pokrájané na kocky

250 ml hydinového vývaru

250 ml smotany

čerstvá pažítka

štipka postrúhaného muškátového orieška

soľ a čerstvo pomleté biele korenie
ingrediencie pre 3 osôb
1 balenie Bonduelle mrazená karfiolová zmes (400 g)

4 polievkové lyžice masla

2 stredne veľké zemiaky pokrájané na kocky

250 ml hydinového vývaru

250 ml smotany

čerstvá pažítka

štipka postrúhaného muškátového orieška

soľ a čerstvo pomleté biele korenie
  1. krok 1
    Vo veľkom hrubostennom hrnci zohrejeme na stredne nízkom stupni maslo. Pridáme zemiaky a krátko osmažíme. Premiešame, vlejeme vývar a uvedieme do varu. Na veľmi malom plameni cca 30 minút varíme, dokým zelenina nebude veľmi mäkká.
  2. krok 2
    Pridáme celé balenie karfiolovej polievkovej zmesi a varíme ďalších 5 minút. Až bude všetka zelenina mäkká, necháme polievku niekoľko minút chladnúť.
  3. krok 3
    Potom polievku pomaly rozmixujeme. Zašľaháme do nej smotanu a ochutíme ju.
  4. krok 4
    Na malom plameni ju ešte 5 minút povaríme, aby sa spojili chute.
  5. krok 5
    Podávanie na studeno: Hrniec postavíme do misy naplnenej ľadovými kockami a počkáme, až dosiahne izbovú teplotu, potom ju presunieme do chladničky. Zakryjeme fóliou a udržiavame v chlade až do podávania.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda