1. >Zaujímavosti
  2. >Strukoviny a naše telo

Strukoviny sú nutrične bohatou potravinou s vysokým obsahom rastlinných bielkovín a vlákniny, a preto by sme si ich mali do našich jedálničkov zaraďovať aspoň dvakrát týždenne.


Vyskúšajte Bonduelle "Vapeur" Červené fazule, Zelené fazuľové struky, Cícer, biele Cannellini fazule nebo Šošovicu - strukoviny pripravené na pare. Vďaka tomu ich môžete ihneď konzumovať, zároveň si uchovávajú svoju farbu, chuť, textúru a všetky živiny.
 

Červená fazuľa

Májú nízku kalorickú hodnotu, napriek tomu skvele zasýtia a dodajú energiu. Skvelý zdroj rastlinnej bielkoviny a vlákniny a práve to sú dve tajomstvá pre zdravú váhu. Ich pravidelná konzumácia dodá telu množstvo minerálov pre krásnu pleť a silné kosti.
 

Zelené fazuľové struky

Majú nízky obsah kalórií a tuku. Sú zdrojom množstva minerálnych látok, vitamínov a predovšetkým vlákniny. Vláknina pomáha udržať zdravú črevnú mikroflóru a tým sa aj zvyšuje absorpcia ostatných živín vedúcich k celkovému posilňovaniu metabolizmu.
 

Cícer

Obsahuje veľkú dávku vitamínu B6, ktorý je dôležitý pre psychickú pohodu a radosť zo života. Veľmi dobre pôsobí tiež na imunitu, nervovú sústavu, cievy, kosti a tráviace ústrojenstvo. Je skvelým zdrojom rastlinných bielkovín.
 

Biele fazule

Obsahujú veľké množstvo rastlinných bielkovín pre tvorbu svalovej hmoty aj zdravého hormonálneho systému. Vďaka množstvu minerálnych látok a antioxidantov chrániA naše bunky pred poškodením oxidačným stresom pri veľkej športovej záťaži.

Šošovica

Má blahodárny vplyv na kardiovaskulárny systém vďaka vysokému obsahu vlákniny, kyseliny listovej a horčíka. Obsahuje železo a pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi. Funguje ako pomaly sa uvoľňujúcej zásobáreň energie.