krok 1
Rúru predhrejeme na 190 °C.
krok 2
Na glazé zmiešame v kastróliku pivo, med a cukor a varíme 5 – 10 minút, kým sa objem nezredukuje takmer na polovicu. Potom necháme vychladnúť.
krok 3
Bravčovú pečienku osolíme a okoreníme, položíme do pekáča a pečieme 20 minút. Rúru stlmíme na 1. stupeň a mäso vyberieme z rúry. Potrieme ho takmer celým pripraveným glazé (zopár lyžíc si necháme na dokončenie), potom mäso vrátime do rúry a pečieme ďalších 40 až 50 minút a občas ho potrieme vypečenou šťavou.
krok 4
Mäso vyberieme z pekáčika a necháme na doske odpočinúť.
krok 5
Zvyšné glazé dáme do voľného pekáča a prilejeme víno alebo vodu. Na vysokom plameni privedieme do varu. Varíme zopár minút do zhustnutia, vareškou pritom zo dna odškrabujeme chutné pripečeniny.
krok 6
Mäso pokrájame na plátky a podávame preliate pripravenou šťavou a posypané petržlenovou vňaťou.
krok 7
Rozpálime druhú panvicu a 3 minúty na nej ohrievame Bonduelle Menu. Toto podávame ako prílohu.