krok 1
Rúru predhrejeme na 200 °C. V malej miske zmiešame víno so šafranom a necháme odstáť.
krok 2
Rozpálime veľkú paella panvicu. Pridáme chorizo a na miernom ohni restujeme cca 3 minúty, kým nebude hnedé a tuk nezačne vytekať. Potom chorizo presunieme na veľký tanier.
krok 3
Do výpeku pridáme kuracie stehná (v prípade potreby aj olivový olej), osolíme, okoreníme a restujeme cca 8 minút, kým kura nebude zlatohnedé. Potom mäso presunieme na tanier k chorizu.
krok 4
Pridáme rajčiny, červenú papriku a pár minút varíme, dokým zelenina nezmäkne.
krok 5
Pridáme ryžu, dobre premiešame, potom na ryžu nalejeme pripravený mix vína a šafranu a privedieme do varu.
krok 6
Chorizo a kuracie stehná vrátime do panvice a všetko zalejeme kuracím vývarom. Keď všetko začne vrieť, panvicu ihneď presunieme do rúry a pečieme cca 20 minút, kým ryža nebude mäkká.
krok 7
Potom pridáme Bonduelle Menu, premiešame a zapekáme ďalších 5 minút.
krok 8
Pred podávaním posypeme petržlenom a ozdobíme citrónom pokrájaným na tenké plátky. Šťavou zo štvrtiny citróna paellu ochutíme. Tip : môžeme pridať aj olivy.