1. >Recepty
  2. >Cviklové placky s jogurtovým dipom

Cviklové placky s jogurtovým dipom

Stredné
4 osôb
30 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

3 vajcia

soľ, mleté korenie, majorán

cesnak

2 – 3 polievkové lyžice strúhanky

tuk na smaženie

Dip:

1 téglik bieleho jogurtu

strúčik prelisovaného cesnaku

soľ, korenie

1 čajová lyžička horčice

jarná cibuľka, pokrájaná

bylinky podľa chuti
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

3 vajcia

soľ, mleté korenie, majorán

cesnak

2 – 3 polievkové lyžice strúhanky

tuk na smaženie

Dip:

1 téglik bieleho jogurtu

strúčik prelisovaného cesnaku

soľ, korenie

1 čajová lyžička horčice

jarná cibuľka, pokrájaná

bylinky podľa chuti
  1. krok 1
    Strúhanú cviklu zlejeme a dáme do väčšej nádoby.
  2. krok 2
    Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme majorán, roztlačený cesnak a celé vajcia.
  3. krok 3
    Na rozpálenú panvicu potretú tukom dáme lyžicu cesta, rozotrieme a placku krátko opražíme z oboch strán.
  4. krok 4
    Môžeme konzumovať samotné alebo s jogurtovo-bylinkovým dipom. Pripravíme ho zmiešaním posekaných (najlepšie čerstvých) byliniek. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a korenie, za lyžičku horčice, prípadne aj pokrájanú vňať z jarnej cibuľky.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda