krok 1
Strúhanú cviklu zlejeme a vytlačíme z nej čo najviac vody (bude jej tam veľa), potom premiestnime do čistej misy.
krok 2
Cícer alebo šošovicu prepláchneme vodou a pridáme do misy spolu s najemno nastrúhaným cesnakom, soľou a korením.
krok 3
V kuchynskom robote pomelieme ovsené vločky a pridáme ich k pripravenej zmesi spolu s vyšľahaným vajcom. Premiešame rukami.
krok 4
Hotovú zmes rozdelíme na 4 rovnaké guľôčky a stlačíme ich tak, aby sa vytvorila placka.
krok 5
Potom na veľkej panvici rozohrejeme olej a vytvorené placky z každej strany smažíme cca 8 minút.
krok 6
Spodnú časť žemle potrieme dresingom a navrstvíme jednotlivé ingrediencie. Najprv koliesko papriky, potom osmaženú repnú placku, na to plátok avokáda, paradajky, uhorky a navrch druhú polovicu žemle, ktorú tiež namažeme dresingom.
krok 7
Aby burger držal pohromade, prepichneme ho špajdľou.