krok 1
Rúru predhrejeme na 170 °C. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a naň položíme rozvaľkané cesto. Budeme ho piecť na plechu, bez formy.
krok 2
Do misky odmeriame kyslú smotanu, žĺtky, soľ, rascu a krátko premiešame. Túto smotanovú zmes rozotrieme na cesto, pričom od kraja necháme voľných 5 centimetrov.
krok 3
Strúhanú cviklu zlejeme a dáme na smotanovú náplň. Fetu rozdrobíme a posypeme ňou cviklu. Okraje cesta postupne a po malých kúskoch prehneme dookola cez náplň tak, aby koláč získal pekný skladaný okraj a náplň nemohla vytiecť.
krok 4
Pečieme 30 minút, dokým okraje cesta nie sú zlatisté, smotanová náplň sa nespevní a feta sa čiastočne neroztečie. Môžeme podávať teplé aj studené, posypané posekanými bylinkami. Vhodné sú mäta, petržlenová vňať, oregano a tymian.