krok 1
Kačacie stehná umyjeme, vložíme do pekáča, osolíme, posypeme rascou a trochu podlejeme. Priklopíme druhým pekáčom a 60 minút pečieme pri 180 až 200 °C.
krok 2
Po 60 minútach odklopíme, prípadne podlejeme, zvýšime teplotu na 250 až 270 °C a pečieme ďalších 20 minút. Stehná potrieme medom a pečieme ešte 10 minút do chrumkava.
krok 3
Medzitým, čo sa pečie kačica, z kapusty odstránime z kapusty vonkajšie listy a rozkrojíme ju na štvrtiny. Potom ju pokrájame najemno.
krok 4
Maslo rozohrejeme v hrnci do spenenia. Pridáme badián a škoricu a necháme ešte chvíľku peniť.
krok 5
Vsypeme pokrájanú cibuľu, odkvapkanú strúhanú cviklu, kapustu, posypeme cukrom a zalejeme octom a pomarančovou šťavou. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Potom zakryjeme a na miernom plameni všetko dusíme asi tri štvrte hodiny. Občas premiešame.
krok 6
Do kapusty primiešame jablká a dusíme ďalších 15 minút, až kým všetko nebude dokonale mäkké.
krok 7
Nakoniec do kapusty vmiešame polovicu chrenu a presunieme na servírovaciu misu.
krok 8
Zvyšný chren premiešame s petržlenom a pomarančovou kôrou a touto zmesou posypeme kapustu pred podávaním.
Podávame s upečenou kačicou.
BON APPÉTIT!