krok 1
Slaninu nakrájanú na kocky restujeme pár minút na panvici, až je zlatistá a chrumkavá. Bez vypečeného tuku ju presunieme do misky a necháme vychladnúť.
krok 2
Cibuľu nakrájame na tenké plátky a na vypečenom tuku zo slaniny ju necháme na miernom ohni cca 15 minút zmäknúť. Starostlivo miešame, aby sa nepripálila.
krok 3
Do misy dáme scedené červené fazule, cesnak, slaninu, polovicu cibule, citrónovú šťavu a všetko rozmixujeme na hladký krém.
krok 4
Ochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a majoránom. Vymixujeme dohladka. Ak je dip príliš tuhý, pridáme pár kvapiek studenej vody.
krok 5
Dip preložíme do servírovacej misky, ozdobíme zvyšnou cibuľou a pokvapkáme olivovým olejom.
krok 6
Podávame s lupienkami nachos alebo s čerstvou zeleninou.