1. >Recepty
  2. >Nátierka z cvikly s karamelizovanými orechmi

Nátierka z cvikly s karamelizovanými orechmi

Stredné
4 osôb
30 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

1 téglik tvarohu (cca 150 g)

2 strúčiky cesnaku

1 stredne veľká bageta, vopred opečená

Na ozdobenie:

za hrsť vlašských alebo pekanových orechov

1 lyžica trstinového cukru

kozí syr (malý valček)

lístočky čerstvého tymianu
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

1 téglik tvarohu (cca 150 g)

2 strúčiky cesnaku

1 stredne veľká bageta, vopred opečená

Na ozdobenie:

za hrsť vlašských alebo pekanových orechov

1 lyžica trstinového cukru

kozí syr (malý valček)

lístočky čerstvého tymianu
  1. krok 1
    Cesnak posekáme na malé kúsky a strúhanú cviklu zlejeme.
  2. krok 2
    Všetko vložíme do kuchynského robota s násadcom na sekanie a mixujeme, dokým nevznikne hrubá drvina.
  3. krok 3
    Pridáme tvaroh a znova mixujeme, dokým nevznikne pomerne hladká nátierka.
  4. krok 4
    Nakoniec vložíme rozdrobený kozí syr a naposledy krátko zmixujeme. V prípade potreby zľahka osolíme.
  5. krok 5
    Pripravíme si prísady na záverečné zdobenie: rozohrejeme panvicu, vložíme do nej za hrsť orechov, krátko ich opražíme a posypeme trstinovým cukrom. Na miernom ohni necháme skaramelizovať. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Potom posekáme nahrubo.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda