krok 1
V hrnci privedieme do varu vodu. Rigatoni vložíme do vody, osolíme a 7 minút varíme. Scedíme a opláchneme studenou vodou.
krok 2
Na rozpustenom masle pomaly dusíme najemno pokrájanú cibuľu, po 10 minútach pridáme cesnak a dusíme ďalších 5 minút.
krok 3
Vložíme nakrájanú tekvicu a osmažíme. Podlejeme vínom, necháme odpariť alkohol, nalejeme zeleninový vývar a dusíme, až kým tekvica nezmäkne.
krok 4
Tekvicu popučíme na menšie kusy drvičom alebo vareškou. Nemixujeme, v omáčke by mali zostať malé kúsky tekvice.
krok 5
Zmes zalejeme smotanou (podľa potreby aj vývarom), necháme prevrieť a odstavíme.
krok 6
Vmiešame strúhaný parmezán a posekanú vňať, ochutíme strúhaným muškátovým orieškom. Ochutíme soľou a čiernym korením.
krok 7
Hotové rigatoni vmiešame do omáčky. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom, píniovými orieškami a zľahka pokvapkáme olivovým olejom.