Premýšľali ste niekedy pri Vašom nákupe v obchode nad rozdielom medzi čerstvou zeleninou a tou mrazenou? Niekoľko rozdielov je jasných na prvý pohľad, ten najdôležitejší je však väčšine ľudí skrytý. V prípade mrazenej zeleniny Bonduelle totiž práve táto mnohokrát obsahuje viac vitamínov ako tá "čerstvá" a je chutnejšie. Prečo?
Je to v rýchlosti
V prípade zeleniny Bonduelle hovoríme o hodinách, u čerstvej zeleniny dovážanej do obchodov o dňoch až týždňoch.
Kúzlo je i v technike
Nie je to len o rýchlosti, ale aj o kvalite a technike. Všeobecne platí, že ideálnym spôsobom pre konzerváciu zeleniny je jej zmrazenie (doma) a hĺbkové zmrazenie (priemysel). Oba tieto procesy totiž zamedzujú prirodzenému poškodeniu a starnutiu potravín a vďaka možnosti postupného spracovania zabraňujú plytvaniu jedlom.
Prečo blanšírovať?
Niekoľkokrát sme spomenuli slovíčko "blanšírovanie". Prečo je táto príprava pred zmrazením tak dôležitá? Pretože počas nej dôjde k zničeniu nežiadúcich enzýmov, ktoré zelenina prirodzene obsahuje. Tieto enzýmy totiž spôsobujú starnutie zeleniny a stratu vitamínov. Pre domáce zmrazenie stačí blanšírovanie vo vode, Bonduelle blanšírujeme svoju zeleninu v pare.