1. >Od roku 1853
  2. >Záväzky pre zodpovedné poľnohospodárstvo a produkty

Príroda je naša budúcnosť a preto...

Poďme si trochu zacestovat v čase ... .Rok 2197. Na Zemi panujú extrémne horúčavy, lesy stále ubúdajú a prírodné zdroje sú vyčerpané. Ekosystémy sú nevyvážené a mnoho živočíšnych a rastlinných druhov už dávno zmizlo. Že máte z tohto scenára husiu kožu? My tiež! A preto sme sa rozhodli konať už dnes a nie až za 10 rokov! Pretože, to čo robíme dnes, má priamy vplyv na našu budúcnosť.

Už v blízkej budúcnosti, v roku 2050, má byť na planéte viac ako 9 miliárd ľudí. 9 miliárd žien a mužov, ktorí sa budú musieť presúvať z miesta na miesto, obliekať sa, pracovať, ale predovšetkým: JESŤ! Už te
raz sa musíme na túto budúcnosť pripraviť a začať prechádzať na spotrebné modely, ktoré budú viac rešpektovať naše zdravie a planétu.
Príroda je náš najcennejší majetok a poskytuje nám rozmanité druhy chutí, vôní, farieb a textúr. Rastlinné stravovanie zohráva a bude hrať veľkú úlohu pre zaistenie lepšej budúcnosti budúcim generáciám. Rastliny potrebujú oveľa menej priestoru ako zvieratá a dokážu poskytnúť dostatočné množstvo potravy pre všetkých. Nesmieme, ale zabúdať na šetrné spôsoby ako dané plodiny pestovať.

U nás v Bonduelle vieme, že "príroda je naša budúcnosť" a preto máme jasné ciele voči planéte, produktom a ľuďom, ktorí sa na tom všetkom podieľajú.
 

PRETOŽE NEEXISTUJE PLANÉTA B

V Bonduelle sme hlboko spätí s pôdou, ktorá je našim najcennejším majetkom. Preto je nevyhnutné o ňu správne starať a zaistiť tak jej plodnosť aj do budúcnosti. Podporujeme udržateľné a diverzifikované poľnohospodárstvo po celom svete a neustále skúmame nové spôsoby pestovania a spracovania zeleniny. Zaručujeme:

  • Zber zeleniny až v jej maximálnej zrelosti
  • Kontrolu kvality v každom štádiu od pestovania po spracovaní

CHCEME, ABY BOLA RASTLINNÁ STRAVA ATRAKTÍVNA

V Bonduelle vieme, že príroda je naša budúcnosť. Sme presvedčení, že zaistenie potravy pre 9 miliárd ľudí po celom je možné len vďaka strukovinám, zelenine a ovocí, ktoré budú pestované šetrným spôsobom voči prírode. Každý deň realizujeme kroky, ktoré vedú k sprístupneniu rastlinnej stravy a prechodu k zdravým stravovacím návykom pre všetkých. Čo pre to robíme :

 

  • Striedame plodiny a užívame minimum chemických látok
  • Výrobné závody v tesnej blízkosti polí
  • Pestujeme plodiny v ich prirodzenej sezóne
  • Energeticky úsporné továrne
  • Spracovanie CELEJ úrody (nič nevyhadzujeme)

STAROSTLIVOSŤ O ĽUDÍ JE NA PRVOM MIESTE

Nejde nám len o dostatočné množstvo potravy budúcim generáciám, ale aj o to, aby sa naši zamestnanci a partneri stali základom toho, čo robíme.
Snažíme sa o pozitívne ekonomické a sociálne dopady predovšetkým na tieto skupiny:

 

  • Farmári
  • Lokálne sociálne projekty
  • Lokálny pracovný trh

Pestujeme spoločnú budúcnosť

Úcta k pôde a vášeň pre zeleninu sú piliere, ktoré značku podporujú od jej vzniku. Tieto dva hlavné piliere pozostávajú z dielčích cieľov: