krok 1
Zeleninové fusilli vložíme do vriacej osolenej vody a 6 minút varíme. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a odložíme nabok.
krok 2
Do misky vložíme tofu pokrájané na kocky, sójovú omáčku, ryžový ocot a granulovaný cesnak. Všetko dobre premiešame a necháme 15 minút odpočívať.
krok 3
Medzitým do mixéra vložíme konzervované paradajky, kokosové mlieko, cesnak, estragón, granulovanú cibuľu, mletú červenú papriku, citrónovú šťavu a mleté čierne korenie a rozmixujeme na nie úplne hladkú omáčku a odstavíme.
krok 4
V panvici na oleji cca 2 minúty restujeme tofu s marinádou, kým sa nesfarbí dozlatista: Potom ho premiestnime do veľkej misy.
krok 5
V rovnakej panvici 2 minúty varíme pokrájané zelené papriky a červenú cibuľu s 2 PL vody, kým nezmäknú.
krok 6
Znížime plameň a pridáme pripravenú omáčku z mixéra spolu s koreňovým škrobom a necháme mierne vrieť. Za občasného miešania varíme 3 až 4 minúty, dokým omáčka nezačne hustnúť.
krok 7
Všetko pridáme do veľkej misy, kde je hotové tofu a nakoniec pridáme uvarené rigatoni.
krok 8
Všetko dobre premiešame a podávame s jogurtom.