1. >Recepty
  2. >Pomaly pečený losos so zálievkou a kaparami

Pomaly pečený losos so zálievkou a kaparami

Obťažné
4 osôb
45 min
35 min
Drahé
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Bon menu Provencale (425 ml)

4 filé (170 g) lososa zbaveného kože

2 polievkové lyžice olivového oleja + niečo navyše

soľ, čerstvo pomleté čierne korenie

½ malej šalotky, pokrájenej najemno

2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy

1 čajová lyžička dijonskej horčice, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie

½ čajovej lyžičky medu

¼ šálky olivového oleja

¼ šálky zeleninového oleja

2 polievkové lyžice kapár, prepláchnutých a osušených
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Bon menu Provencale (425 ml)

4 filé (170 g) lososa zbaveného kože

2 polievkové lyžice olivového oleja + niečo navyše

soľ, čerstvo pomleté čierne korenie

½ malej šalotky, pokrájenej najemno

2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy

1 čajová lyžička dijonskej horčice, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie

½ čajovej lyžičky medu

¼ šálky olivového oleja

¼ šálky zeleninového oleja

2 polievkové lyžice kapár, prepláchnutých a osušených
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 120 °C.
  2. krok 2
    Lososa osolíme a okoreníme, pokvapkáme olejom a na pekáči pečieme 30 – 35 minút.
  3. krok 3
    Na zálievku zmiešame šalotku, citrónovú šťavu, horčicu, med, osolíme a okoreníme čiernym korením.
  4. krok 4
    Postupne pridávame olivový olej, znova osolíme a okoreníme podľa chuti.
  5. krok 5
    Na malej panvici rozpálime zeleninový olej a orestujeme kapary (cca 30 sekúnd).
  6. krok 6
    Osušíme ich v servítke a pridáme k ostatným surovinám v miske.
  7. krok 7
    Na panvici 3 minúty zohrievame zmes Bonduelle, ktorú podávame ako prílohu k lososu poliatemu pripravenou zálievkou.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda