Citrónovo-cestovinový šalát s karfiolom a cícerom
Stredné
4 osôb
60 min
12 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle cícer Vapeur (425 ml)
6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
¼ šálky kapár
1 malá hlávka karfiolu alebo 1/2 veľkej hlávky karfiolu
2 strúčiky cesnaku, najemne pokrájané
½ čajovej lyžičky čerstvo pomletého čierneho korenia
4 polievkové lyžice masla
400 g cestovín
3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
6 šálok rukoly baby
6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
¼ šálky kapár
1 malá hlávka karfiolu alebo 1/2 veľkej hlávky karfiolu
2 strúčiky cesnaku, najemne pokrájané
½ čajovej lyžičky čerstvo pomletého čierneho korenia
4 polievkové lyžice masla
400 g cestovín
3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
6 šálok rukoly baby
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle cícer Vapeur (425 ml)
6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
¼ šálky kapár
1 malá hlávka karfiolu alebo 1/2 veľkej hlávky karfiolu
2 strúčiky cesnaku, najemne pokrájané
½ čajovej lyžičky čerstvo pomletého čierneho korenia
4 polievkové lyžice masla
400 g cestovín
3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
6 šálok rukoly baby
6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
¼ šálky kapár
1 malá hlávka karfiolu alebo 1/2 veľkej hlávky karfiolu
2 strúčiky cesnaku, najemne pokrájané
½ čajovej lyžičky čerstvo pomletého čierneho korenia
4 polievkové lyžice masla
400 g cestovín
3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
6 šálok rukoly baby
- krok 1Na panvici rozohrejeme na strednom ohni 4 PL olivového oleja. Pridáme kapary a občas premiešame, kým nepopraskajú, asi 3 minúty. Dierovanou lyžicou kapary premiestnime na dosku so servítkou a odložíme nabok. Olej necháme v panvici.
- krok 2Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Ponecháme si 1 šálku vody z cestovín.
- krok 3Panvicu odstavíme z ohňa a pridáme citrónovú šťavu, 1/2 šálky vody z cestovín, zvyšné 2 ČL masla, cestoviny a miešame, dokým cestoviny nie sú pokryté ostatnými ingredienciami.
- krok 4Rukolu a cestoviny rozdelím na taniere a ozdobíme chrumkavými kaparami.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objavte tiež…