Hrášok na panvici s krevetami
Obťažné
4 osôb
40 min
2 min
Drahé
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle mrazený hrášok Vapeur (300 g)
500 g stredne veľkých kreviet, nelúpaných
soľ podľa chuti
3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
¼ až ½ čajovej lyžičky červených čili vločiek pre chuť
jemne posekaný koriander
jemne posekaná petržlenová vňať
jazmínová ryža ako príloha
500 g stredne veľkých kreviet, nelúpaných
soľ podľa chuti
3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
¼ až ½ čajovej lyžičky červených čili vločiek pre chuť
jemne posekaný koriander
jemne posekaná petržlenová vňať
jazmínová ryža ako príloha
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle mrazený hrášok Vapeur (300 g)
500 g stredne veľkých kreviet, nelúpaných
soľ podľa chuti
3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
¼ až ½ čajovej lyžičky červených čili vločiek pre chuť
jemne posekaný koriander
jemne posekaná petržlenová vňať
jazmínová ryža ako príloha
500 g stredne veľkých kreviet, nelúpaných
soľ podľa chuti
3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
¼ až ½ čajovej lyžičky červených čili vločiek pre chuť
jemne posekaný koriander
jemne posekaná petržlenová vňať
jazmínová ryža ako príloha
- krok 1Celé nelúpané krevety varíme v menšom množstve osolenej vody asi 20 minút.
- krok 2Potom krevety z hrnca vyberieme a do vývaru z nich dáme mrazený hrášok a varíme 2 minúty, do zmäknutia.
- krok 3Hrášok vyberieme a časť vývaru (1 šálku) odložíme nabok.
- krok 4Na panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej, pridáme cesnak,čili vločky a opekáme, kým cesnak nezačne voňať a sfarbovať sa dohneda, asi 1 minútu.
- krok 5Ihneď pridáme krevety a opekáme ich doružova.
- krok 6Potom zalejeme odloženým vývarom a necháme chvíľku povariť, asi 2 minúty.
- krok 7Nakoniec pridáme hrášok, petržlen, koriander a varíme ďalšiu minútu.
- krok 8Hotové jedlo odstavíme z platne a ochutíme soľou, prípadne korením. Môžeme podávať s ryžou alebo ako samostatné jedlo. BON APPÉTIT!
Objavte tiež…