1. >Recepty
  2. >Hráškové pyré s lososom

Hráškové pyré s lososom

Jednoduché
4 osôb
40 min
5 min
Drahé
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie mrazeného hrášku Bonduelle Vapeur

2 steaky z lososa

1 polievková lyžica horčičných semienok (Vitana), jemne rozdrvených

4 polievkové lyžice masla

2 šalotky, jemne nasekané

soľ a čerstvé čierne korenie

¼ šálky vlažného mlieka

¼ šálky smotany

2 polievkové lyžice olivového oleja

nahrubo nasekaný kôpor na ozdobu
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie mrazeného hrášku Bonduelle Vapeur

2 steaky z lososa

1 polievková lyžica horčičných semienok (Vitana), jemne rozdrvených

4 polievkové lyžice masla

2 šalotky, jemne nasekané

soľ a čerstvé čierne korenie

¼ šálky vlažného mlieka

¼ šálky smotany

2 polievkové lyžice olivového oleja

nahrubo nasekaný kôpor na ozdobu
  1. krok 1
    Lososa rovnomerne posypeme horčicovými semienkami a 2 hodiny marinujeme v chladničke.
  2. krok 2
    Medzitým v panvici na strednom ohni zohrejeme maslo.
  3. krok 3
    Pridáme šalotku a cca 5 minút varíme, dokým nezmäkne.
  4. krok 4
    Pridáme hrášok (¼ balenia), 1 šálku vody, soľ, čierne korenie a čiastočne prikryjeme pokrievkou.
  5. krok 5
    Varíme cca 10 minút, potom omáčku odložíme nabok (udržujeme ju teplú).
  6. krok 6
    Zvyšný hrášok, čierne korenie, soľ, mlieko a smotanu dáme do kuchynského robota a rozmixujeme do hladka.
  7. krok 7
    Medzitým si na panvici pripravte steak z lososa. Na každej strane ich opekajte približne 4 minúty.
  8. krok 8
    Hotového lososa podávajme s hráškovým pyré posypaným kôprom. Nakoniec všetko polejeme omáčkou z panvice, ktorú sme pripravili na začiatku. BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda