1. >Recepty
  2. >Hráškový krém

Hráškový krém

Jednoduché
4 osôb
20 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
400 g hrášku Bonduelle

100 g cibule

200 ml vody

maslo

cesnak

smotana

soľ, korenie
ingrediencie pre 4 osôb
400 g hrášku Bonduelle

100 g cibule

200 ml vody

maslo

cesnak

smotana

soľ, korenie
  1. krok 1
    Do hrnca dáme maslo a necháme roztopiť. Pridáme cibuľku nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak a všetko restujeme, dokým cibuľa nebude zlatistá.
  2. krok 2
    Zalejeme vodou, pridáme celé balenie hrášku a krátko povaríme.
  3. krok 3
    Podľa chuti ochutíme soľou a korením.
  4. krok 4
    Všetko rozmixujeme ponorným mixérom a na zjemnenie pridáme smotanu.
  5. krok 5
    Nakoniec ochutnáme a prípadne okoreníme. Pre výraznejšiu chuť pridáme zeleninový vývar (ešte pred mixovaním).
  6. krok 6
    Necháme pár minút odležať a môžeme podávať.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda