1. >Recepty
  2. >Cviklové gazpacho

Cviklové gazpacho

Stredné
2 osôb
30 min
Stredné
Ingrediencie
pre 2 osôby
2 balenia Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

¼ šálky červenej cibule pokrájanej najemno

3 malé uhorky

2 strúčiky cesnaku

½ šálky čerstvého kôpru

2 polievkové lyžice jablkového octu

½ čajovej lyžičky himalájskej soli

¼ čajovej lyžičky čerstvého korenia

Na ozdobu:

avokádo, pokrájaná uhorka, trochu strúhanej cvikly, posekaný kôpor, olivový olej, jogurt alebo kyslá smotana
ingrediencie pre 2 osôb
2 balenia Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

¼ šálky červenej cibule pokrájanej najemno

3 malé uhorky

2 strúčiky cesnaku

½ šálky čerstvého kôpru

2 polievkové lyžice jablkového octu

½ čajovej lyžičky himalájskej soli

¼ čajovej lyžičky čerstvého korenia

Na ozdobu:

avokádo, pokrájaná uhorka, trochu strúhanej cvikly, posekaný kôpor, olivový olej, jogurt alebo kyslá smotana
  1. krok 1
    Strúhanú cviklu necháme odkvapkať. Potom cviklu, cibuľu, cesnak, uhorky, ocot, soľ, korenie a kôpor vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Postupne pridávame vodu podľa toho, akú hustú chceme mať polievku.
  2. krok 2
    Ochutíme podľa chuti soľou a octom.
  3. krok 3
    Zmes prelejeme do misy a dáme do chladničky.
  4. krok 4
    Podávame ozdobené avokádom, pokrájaným kôprom, trochou olivového oleja alebo lyžicou smotany.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda