krok 1
Mrkvu rozmixujeme dohladka. Varené ošúpané zemiaky postrúhame najemno a pridáme k rozmixovanej mrkve. Vmiešame múku, soľ muškátový oriešok a vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme trocha múky.
krok 2
Cesto necháme 5 – 10 minút odpočinúť. Malo by byť trochu lepivé a po pridaní múky na dosku by sa s ním malo ľahko pracovať. Medzitým pripravíme hrniec s vodou, ktorú privedieme do varu, a plech s papierom na pečenie, na ktorý sa budú dávať pripravené gnocchi.
krok 3
Z odpočinutého cesta na pomúčenej ploche vypracujeme valček, ktorý rozdelíme na 4 kúsky. Z každého vyvaľkáme „povrázok“ hrubý cca 2 cm. Z neho potom nakrájame cca 2-centimetrové štvorčeky.
krok 4
Papier na pečenie zľahka pomúčime, poukladáme naň pripravené štvorčeky a vidličkou z jednej strany urobíme prúžky. (Lepšie sa pracuje s vlhkou vidličkou, nelepí sa a prúžky sú výraznejšie.)
krok 5
Až budeme mať pripravené gnocchi, začneme ich dávať do vriacej vody. Varíme ich nezakryté, dokým sa nezačnú vyplavovať na hladinu, potom ich začneme zbierať do nádoby. V nádobe ich pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nezlepili.
krok 6
V mixéri pripravíme pesto:.Rozmixujeme posekanú petržlenovú vňať, pretlačený strúčik cesnaku, slnečnicové semienka a soľ.
krok 7
Gnocchi podávame s petržlenovým pestom a pre vôňu a zvýraznenie chuti ich môžeme pokvapkať šťavou z citróna.