Bolonská omáčka so šošovkou Bonduelle Vapeur
Jednoduché
2 osôb
45 min
Ingrediencie
pre 2 osôby
200 g šošovky Bonduelle Vapeur
100 g šalotky
2 strúčiky cesnaku
100 g mrkvy
100 g stopkového zeleru
1 bobkový list
1 KL / PL sušeného oregana
1 PL čerstvej bazalky
50 g paradajkového pretlaku
100 g drvených paradajok v plechu
100 ml olivového oleja extra virgin
100 g pancetty
200 ml suchého červeného víno typu Merlot
200 g parmezánu
1 ČL trstinového cukru
soľ
čierne korenie
100 ml hovädzieho vývaru
100 g šalotky
2 strúčiky cesnaku
100 g mrkvy
100 g stopkového zeleru
1 bobkový list
1 KL / PL sušeného oregana
1 PL čerstvej bazalky
50 g paradajkového pretlaku
100 g drvených paradajok v plechu
100 ml olivového oleja extra virgin
100 g pancetty
200 ml suchého červeného víno typu Merlot
200 g parmezánu
1 ČL trstinového cukru
soľ
čierne korenie
100 ml hovädzieho vývaru
ingrediencie pre 2 osôb
200 g šošovky Bonduelle Vapeur
100 g šalotky
2 strúčiky cesnaku
100 g mrkvy
100 g stopkového zeleru
1 bobkový list
1 KL / PL sušeného oregana
1 PL čerstvej bazalky
50 g paradajkového pretlaku
100 g drvených paradajok v plechu
100 ml olivového oleja extra virgin
100 g pancetty
200 ml suchého červeného víno typu Merlot
200 g parmezánu
1 ČL trstinového cukru
soľ
čierne korenie
100 ml hovädzieho vývaru
100 g šalotky
2 strúčiky cesnaku
100 g mrkvy
100 g stopkového zeleru
1 bobkový list
1 KL / PL sušeného oregana
1 PL čerstvej bazalky
50 g paradajkového pretlaku
100 g drvených paradajok v plechu
100 ml olivového oleja extra virgin
100 g pancetty
200 ml suchého červeného víno typu Merlot
200 g parmezánu
1 ČL trstinového cukru
soľ
čierne korenie
100 ml hovädzieho vývaru
- krok 1Vo veľkom širokom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu nakrájanú na malé kocky. Medzitým nastrúhame očistenú mrkvu nahrubo, stopkový zeler nakrájame na veľmi drobné kocky, rovnako ako slaninu.
- krok 2Cesnak nasekáme nadrobno. Slaninu a zeleninu pridáme k cibuli a restujeme spoločne aspoň 5 minút, až bude zelenina ľahko opečená. Následne pridáme paradajkový pretlak, trstinový cukor a krátko orestujeme v základe.
- krok 3Ako ďalšie pridáme červené víno, ktoré necháme v základe zredukovať na polovicu. Pridáme drvené paradajky, hovädzí vývar, bobkový list, oregano a bazalkové stonky. Všetko dokopy dusíme ďalších 5 minút.
- krok 4Pridáme šošovku Bonduelle Vapeur, ktorú v základe krátko podusíme a dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Na hotový pokrm nastrúhame parmezán, pokvapkáme panenským olejom a ozdobíme lístkami bazalky.
Nechajte sa prekvapiť
Jednoduché
Stredné
Obťažné
< 15 Min
15 - 45 Min
45 m a +
- OBJAVTE RECEPT
Cícerové tyčinky
- OBJAVTE RECEPT
Vianočný zemiakový šalát
- OBJAVTE RECEPT
Falafel z čierneho cíceru s hubami
Objavte tiež…






.webp)








.webp)