Pinterest

Bolonská omáčka so šošovkou Bonduelle Vapeur

Ingrediencie
pre 2 osôby
200 g šošovky Bonduelle Vapeur

100 g šalotky

2 strúčiky cesnaku

100 g mrkvy

100 g stopkového zeleru

1 bobkový list

1 KL / PL sušeného oregana

1 PL čerstvej bazalky

50 g paradajkového pretlaku

100 g drvených paradajok v plechu

100 ml olivového oleja extra virgin

100 g pancetty

200 ml suchého červeného víno typu Merlot

200 g parmezánu

1 ČL trstinového cukru

soľ

čierne korenie

100 ml hovädzieho vývaru
ingrediencie pre 2 osôb
200 g šošovky Bonduelle Vapeur

100 g šalotky

2 strúčiky cesnaku

100 g mrkvy

100 g stopkového zeleru

1 bobkový list

1 KL / PL sušeného oregana

1 PL čerstvej bazalky

50 g paradajkového pretlaku

100 g drvených paradajok v plechu

100 ml olivového oleja extra virgin

100 g pancetty

200 ml suchého červeného víno typu Merlot

200 g parmezánu

1 ČL trstinového cukru

soľ

čierne korenie

100 ml hovädzieho vývaru
  1. krok 1
    Vo veľkom širokom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu nakrájanú na malé kocky. Medzitým nastrúhame očistenú mrkvu nahrubo, stopkový zeler nakrájame na veľmi drobné kocky, rovnako ako slaninu.
  2. krok 2
    Cesnak nasekáme nadrobno. Slaninu a zeleninu pridáme k cibuli a restujeme spoločne aspoň 5 minút, až bude zelenina ľahko opečená. Následne pridáme paradajkový pretlak, trstinový cukor a krátko orestujeme v základe.
  3. krok 3
    Ako ďalšie pridáme červené víno, ktoré necháme v základe zredukovať na polovicu. Pridáme drvené paradajky, hovädzí vývar, bobkový list, oregano a bazalkové stonky. Všetko dokopy dusíme ďalších 5 minút.
  4. krok 4
    Pridáme šošovku Bonduelle Vapeur, ktorú v základe krátko podusíme a dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Na hotový pokrm nastrúhame parmezán, pokvapkáme panenským olejom a ozdobíme lístkami bazalky.
Nechajte sa prekvapiť
Jednoduché
Stredné
Obťažné
< 15 Min
15 - 45 Min
45 m a +