Vianočný zemiakový šalát
Jednoduché
10 osôb
60 min
Ingrediencie
pre 10 osôby
1 konzerva hrášku Bonduelle
600 g šalátových zemiakov
300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
2 nakladané uhorky
3 vajcia uvarené natvrdo
4 lyžice majonézy
1 lyžica dijonskej horčice
2 lyžičky nasekanej cibule
soľ
korenie
rôsol z uhoriek
šťava z polovice citróna
600 g šalátových zemiakov
300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
2 nakladané uhorky
3 vajcia uvarené natvrdo
4 lyžice majonézy
1 lyžica dijonskej horčice
2 lyžičky nasekanej cibule
soľ
korenie
rôsol z uhoriek
šťava z polovice citróna
ingrediencie pre 10 osôb
1 konzerva hrášku Bonduelle
600 g šalátových zemiakov
300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
2 nakladané uhorky
3 vajcia uvarené natvrdo
4 lyžice majonézy
1 lyžica dijonskej horčice
2 lyžičky nasekanej cibule
soľ
korenie
rôsol z uhoriek
šťava z polovice citróna
600 g šalátových zemiakov
300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
2 nakladané uhorky
3 vajcia uvarené natvrdo
4 lyžice majonézy
1 lyžica dijonskej horčice
2 lyžičky nasekanej cibule
soľ
korenie
rôsol z uhoriek
šťava z polovice citróna
- krok 1Zemiaky najlepšie varný typ A umyjeme a dáme variť do studenej osolenej vody. Varíme ich tak, aby zostali pevné, ale napriek tomu boli mäkké. Zemiaky olúpeme ešte teplé a necháme ich vychladnúť.
- krok 2Koreňovú zeleninu olúpeme a dáme variť do osolenej vody. Po uvarení zeleninu nakrájame na rovnaké kocky cca 1 cm.
- krok 3Rovnako nakrájame aj znojemské uhorky a bielu šalátovú cibuľu, ktorú môžeme nakrájať na ešte jemnejšie kocky. Takto nakrájanú cibuľu krátko povaríme v láku z uhoriek.
- krok 4Pridáme konzervovaný hrášok Bonduelle, ktorý najskôr zlejeme. Zemiaky nakrájame pomocou špeciálneho kolieska na zemiaky a rovnako tak nakrájame aj vajcia.
- krok 5Všetky ingrediencie vložíme do veľkej šalátovej misy, pridáme rôsol z uhoriek, dijonskú horčicu, majonézu, soľ, korenie podľa chuti a doladíme šťavou z citróna.
- krok 6Všetko dobre a jemne premiešame, aby sa chuti prepojili a dáme odstáť na chladné miesto minimálne na 12 hod.
Nechajte sa prekvapiť
Jednoduché
Stredné
Obťažné
< 15 Min
15 - 45 Min
45 m a +
- OBJAVTE RECEPT
Cícerové tyčinky
- OBJAVTE RECEPT
Nátierka z bielych fazule s hlivou kráľovskou
- OBJAVTE RECEPT
Bolonská omáčka so šošovkou Bonduelle Vapeur
Objavte tiež…






.webp)








.webp)