Pinterest

Nátierka z bielych fazule s hlivou kráľovskou

Ingrediencie
pre 10 osôby
500 g fazule Cannellini Bonduelle Vapeur

300 g bielej šalátovej cibule

30 g cesnaku

500 ml slnečnicového oleja

200 ml suchého bieleho vína

200 ml zeleninového vývaru

100 g parmezánu

2 polievková lyžica hľuzového oleja

soľ

korenie biele mleté

2 polievková lyžica trstinového cukru

500 g hlivy kráľovskej

200 g strúhanky

4 vajcia

200 g hladkej múky

1 zväzok pažítky

1polievková lyžica hrubozrnnej francúzskej horčice
ingrediencie pre 10 osôb
500 g fazule Cannellini Bonduelle Vapeur

300 g bielej šalátovej cibule

30 g cesnaku

500 ml slnečnicového oleja

200 ml suchého bieleho vína

200 ml zeleninového vývaru

100 g parmezánu

2 polievková lyžica hľuzového oleja

soľ

korenie biele mleté

2 polievková lyžica trstinového cukru

500 g hlivy kráľovskej

200 g strúhanky

4 vajcia

200 g hladkej múky

1 zväzok pažítky

1polievková lyžica hrubozrnnej francúzskej horčice
  1. krok 1
    Hlivu nakrájame na plátky asi 0,5 cm hrubé a 4 cm dlhé, osolíme a okoreníme. Odkrojky z hlivy si schováme. Takto nakrájanú hlivu obalíme v trojobale a vyprážame v oleji do zlatista.
  2. krok 2
    Na fazule: Časť cibule a cesnaku nakrájame na jemno a opražíme do sklovata v hrnci. Pridáme odkrojky z hlivy a spoločne podusíme. Zalejeme bielym vínom, ktoré necháme vydusiť a potom zalejeme zeleninovým vývarom. Všetko dusíme do mäkka. Fazuľu dáme do mixéra, pridáme hotový základ, strúhaný parmezán, soľ a korenie, ešte hľuzovkový olej a všetko rozmixujeme do jemna. Potom ich prepasírujeme cez jemný sitko a dáme do cukrárskeho vreca.
  3. krok 3
    Na cibuľku: Nadrobno nakrájanú bielu cibuľu opražíme na oleji, do ktorého pridáme cukor a pomaly všetko spoločne skaramelizujeme. Na vyprážanú hlivu dáme fazuľu, na ktorej dáme karamelizovanú cibuľku a ozdobíme jemne nakrájanou pažítkou a hrubozrnnou horčicou.
Nechajte sa prekvapiť
Jednoduché
Stredné
Obťažné
< 15 Min
15 - 45 Min
45 m a +