Nátierka z bielych fazule s hlivou kráľovskou
Jednoduché
10 osôb
40 min
Ingrediencie
pre 10 osôby
500 g fazule Cannellini Bonduelle Vapeur
300 g bielej šalátovej cibule
30 g cesnaku
500 ml slnečnicového oleja
200 ml suchého bieleho vína
200 ml zeleninového vývaru
100 g parmezánu
2 polievková lyžica hľuzového oleja
soľ
korenie biele mleté
2 polievková lyžica trstinového cukru
500 g hlivy kráľovskej
200 g strúhanky
4 vajcia
200 g hladkej múky
1 zväzok pažítky
1polievková lyžica hrubozrnnej francúzskej horčice
300 g bielej šalátovej cibule
30 g cesnaku
500 ml slnečnicového oleja
200 ml suchého bieleho vína
200 ml zeleninového vývaru
100 g parmezánu
2 polievková lyžica hľuzového oleja
soľ
korenie biele mleté
2 polievková lyžica trstinového cukru
500 g hlivy kráľovskej
200 g strúhanky
4 vajcia
200 g hladkej múky
1 zväzok pažítky
1polievková lyžica hrubozrnnej francúzskej horčice
ingrediencie pre 10 osôb
500 g fazule Cannellini Bonduelle Vapeur
300 g bielej šalátovej cibule
30 g cesnaku
500 ml slnečnicového oleja
200 ml suchého bieleho vína
200 ml zeleninového vývaru
100 g parmezánu
2 polievková lyžica hľuzového oleja
soľ
korenie biele mleté
2 polievková lyžica trstinového cukru
500 g hlivy kráľovskej
200 g strúhanky
4 vajcia
200 g hladkej múky
1 zväzok pažítky
1polievková lyžica hrubozrnnej francúzskej horčice
300 g bielej šalátovej cibule
30 g cesnaku
500 ml slnečnicového oleja
200 ml suchého bieleho vína
200 ml zeleninového vývaru
100 g parmezánu
2 polievková lyžica hľuzového oleja
soľ
korenie biele mleté
2 polievková lyžica trstinového cukru
500 g hlivy kráľovskej
200 g strúhanky
4 vajcia
200 g hladkej múky
1 zväzok pažítky
1polievková lyžica hrubozrnnej francúzskej horčice
- krok 1Hlivu nakrájame na plátky asi 0,5 cm hrubé a 4 cm dlhé, osolíme a okoreníme. Odkrojky z hlivy si schováme. Takto nakrájanú hlivu obalíme v trojobale a vyprážame v oleji do zlatista.
- krok 2Na fazule: Časť cibule a cesnaku nakrájame na jemno a opražíme do sklovata v hrnci. Pridáme odkrojky z hlivy a spoločne podusíme. Zalejeme bielym vínom, ktoré necháme vydusiť a potom zalejeme zeleninovým vývarom. Všetko dusíme do mäkka. Fazuľu dáme do mixéra, pridáme hotový základ, strúhaný parmezán, soľ a korenie, ešte hľuzovkový olej a všetko rozmixujeme do jemna. Potom ich prepasírujeme cez jemný sitko a dáme do cukrárskeho vreca.
- krok 3Na cibuľku: Nadrobno nakrájanú bielu cibuľu opražíme na oleji, do ktorého pridáme cukor a pomaly všetko spoločne skaramelizujeme. Na vyprážanú hlivu dáme fazuľu, na ktorej dáme karamelizovanú cibuľku a ozdobíme jemne nakrájanou pažítkou a hrubozrnnou horčicou.
Nechajte sa prekvapiť
Jednoduché
Stredné
Obťažné
< 15 Min
15 - 45 Min
45 m a +
- OBJAVTE RECEPT
Falafel z čierneho cíceru s hubami
- OBJAVTE RECEPT
Vianočný zemiakový šalát
- OBJAVTE RECEPT
Cícerové tyčinky
Objavte tiež…






.webp)








.webp)