Odľahčený zemiakový šalát s jablkami a orechmi
Jednoduché
5 osôb
20 min
10 min
Stredné
Ingrediencie
pre 5 osôby
1 balenie Bonduelle Gold kukurica (425 ml)
0,5 kg šalátových zemiakov (červených)
2 jablká
1 červená cibuľa
10 olúpaných vlašských orechov (cca 1 hrsť)
1 polievková lyžica dijonskej horčice
1 polievková lyžica medu
1 polievková lyžica jablkového octu
100 ml vody
soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
0,5 kg šalátových zemiakov (červených)
2 jablká
1 červená cibuľa
10 olúpaných vlašských orechov (cca 1 hrsť)
1 polievková lyžica dijonskej horčice
1 polievková lyžica medu
1 polievková lyžica jablkového octu
100 ml vody
soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
ingrediencie pre 5 osôb
1 balenie Bonduelle Gold kukurica (425 ml)
0,5 kg šalátových zemiakov (červených)
2 jablká
1 červená cibuľa
10 olúpaných vlašských orechov (cca 1 hrsť)
1 polievková lyžica dijonskej horčice
1 polievková lyžica medu
1 polievková lyžica jablkového octu
100 ml vody
soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
0,5 kg šalátových zemiakov (červených)
2 jablká
1 červená cibuľa
10 olúpaných vlašských orechov (cca 1 hrsť)
1 polievková lyžica dijonskej horčice
1 polievková lyžica medu
1 polievková lyžica jablkového octu
100 ml vody
soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
- krok 1Očistené zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode (cca 10 minút) a necháme vychladnúť. Nemusíme lúpať. Pokrájame na väčšie kúsky.
- krok 2Na panvici môžeme zemiaky nasucho alebo s trochou oleja orestovať, aby dostali krajšiu farbu, cca 5 minút.
- krok 3Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Umyté jablká zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky.
- krok 4V mise zmiešame zemiaky, jablká, cibuľku, kukuricu a posekané vlašské orechy.
- krok 5Pripravíme si zálievku z vody, medu, dijonskej horčice a jablkového octu. Podľa potreby osolíme a okoreníme.
- krok 6Suroviny v mise zalejeme a premiešame. Nkoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
- krok 7BON APPÉTIT!
Objavte tiež…