1. >Recepty
  2. >Pečené bataty plnené cícerom, špenátom a syrom feta

Pečené bataty plnené cícerom, špenátom a syrom feta

Stredné
2 osôb
30 min
30 min
Drahé
Ingrediencie
pre 2 osôby
2 balenia Bonduelle mini cícer (106 ml)

½ balenia Bonduelle mrazený listový špenát Vapeur (300 g)

1 – 2 strúčiky cesnaku

2 bataty (sladké zemiaky)

100 g syra feta

50 ml olivového oleja

petržlen

soľ a čierne korenie
ingrediencie pre 2 osôb
2 balenia Bonduelle mini cícer (106 ml)

½ balenia Bonduelle mrazený listový špenát Vapeur (300 g)

1 – 2 strúčiky cesnaku

2 bataty (sladké zemiaky)

100 g syra feta

50 ml olivového oleja

petržlen

soľ a čierne korenie
  1. krok 1
    Bataty umyjeme a osušíme.
  2. krok 2
    Rozkrojíme na polovicu a z každej strany potrieme olivovým olejom.
  3. krok 3
    Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme bataty rezom dole, osolíme a pečieme pri teplote 200 °C cca 25 až 30 minút.
  4. krok 4
    Medzitým na panvici rozohrejeme olivový olej a 2 minúty na ňom smažíme špenát s nakrájaným cesnakom. Pridáme cícer a ochutíme soľou a čiernym korením. Odložíme nabok. Nakoniec pridáme syr feta a premiešame.
  5. krok 5
    Do upečených batatov lyžičkou vydlabeme jamku a vložíme pripravenú zmes. Potom ešte pečieme cca 10 – 12 minút.
  6. krok 6
    Pred podávaním ozdobíme petržlenom.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda