1. >Recepty
  2. >Placky z karfiolu a batatov

Placky z karfiolu a batatov

Jednoduché
10 min
45 min
Ingrediencie
pre 1 osobu
1 balenie Bonduelle karfiol nadrobno (400 g)

1 stredný až veľký batat, olúpaný

1 zelená cibuľa, nasekaná

1 čajová lyžička mletého cesnaku

2 polievkové lyžice provensálskeho korenia

1 šálka čerstvého koriandra

½ čajovej lyžičky čili prášku

¼ čajovej lyžičky rasce

2 šálky múky

¼ šálky mletého ľanového semienka

¼ šálky slnečnicových semien (alebo tekvicových)

soľ a čierne korenie

1 limetka

olivový olej

dip podľa preferencií (napr. francúzsky)
ingrediencie pre 1 osobu
1 balenie Bonduelle karfiol nadrobno (400 g)

1 stredný až veľký batat, olúpaný

1 zelená cibuľa, nasekaná

1 čajová lyžička mletého cesnaku

2 polievkové lyžice provensálskeho korenia

1 šálka čerstvého koriandra

½ čajovej lyžičky čili prášku

¼ čajovej lyžičky rasce

2 šálky múky

¼ šálky mletého ľanového semienka

¼ šálky slnečnicových semien (alebo tekvicových)

soľ a čierne korenie

1 limetka

olivový olej

dip podľa preferencií (napr. francúzsky)
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. krok 2
    Karfiol zahrievame v mikrovlnke 10 min podľa návodu a necháme vychladnúť. Keď je studený, dáme ho do utierky, vytlačíme z neho všetku vodu a necháme chvíľku bokom.
  3. krok 3
    Medzitým bataty olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme ich do hlbokej misy. Ponorným mixérom ich rozmixujeme, dokým nevidno skoro žiadne kúsky.
  4. krok 4
    Pridáme karfiol, cesnak, cibuľu a ďalej mixujeme.
  5. krok 5
    Pridáme slnečnicové a ľanové semienka, múku, koriander, zvyšné korenie a mixujeme, dokým nevznikne husté cesto.
  6. krok 6
    Vytvarujeme placky hrubé cca 1,5 palca a dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme pokvapkali olivovým olejom.
  7. krok 7
    Pečieme cca 25 minút, počas pečenia môžeme obrátiť.
  8. krok 8
    Podávame s dresingom podľa chuti a so štvrtkou limetky.
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda