Palacinkové maki plnené špenátom a batatmi
Jednoduché
4 osôb
10 min
30 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
Ingrediencie:
1 vajce
250 g pohánkovej múky
70 cl vody, mlieka alebo zmes oboch
štipka soli
1 polievková lyžica oleja alebo masla
Na náplň:
1 veľký batat
300 g Bonduelle mrazený listový špenát
125 g syra Philadelphia alebo Lučina s bylinkami
1 vajce
250 g pohánkovej múky
70 cl vody, mlieka alebo zmes oboch
štipka soli
1 polievková lyžica oleja alebo masla
Na náplň:
1 veľký batat
300 g Bonduelle mrazený listový špenát
125 g syra Philadelphia alebo Lučina s bylinkami
ingrediencie pre 4 osôb
Ingrediencie:
1 vajce
250 g pohánkovej múky
70 cl vody, mlieka alebo zmes oboch
štipka soli
1 polievková lyžica oleja alebo masla
Na náplň:
1 veľký batat
300 g Bonduelle mrazený listový špenát
125 g syra Philadelphia alebo Lučina s bylinkami
1 vajce
250 g pohánkovej múky
70 cl vody, mlieka alebo zmes oboch
štipka soli
1 polievková lyžica oleja alebo masla
Na náplň:
1 veľký batat
300 g Bonduelle mrazený listový špenát
125 g syra Philadelphia alebo Lučina s bylinkami
- krok 1Pripravíme si cesto na palacinky: Do misy nasypeme múku, pridáme soľ a premiešajte, pridáme vajce a všetky tekuté prísady (vodu, mlieko alebo oboje). Miešame, dokým nezískame hladké cesto.
- krok 2Cesto nalejeme do stredu horúcej panvice a ľahkým pohybom panvice rovnomerne rozotremte. Keď sa okraje prestanú lepiť na panvicu, palacinku otočíme a dopečieme.
- krok 3Pripravíme si náplň : batat ošúpeme, pokrájame na kúsky a varíme, dokým nie je mäkký.
- krok 4Špenát ohrejeme na panvici a jemne osolíme. Na hotové palacinky zadnou stranou lyžice rozotrieme tenkú vrstvu syra s bylinkami. Navrch rovnomerne rozotrieme špenát a kúsky sladkých zemiakov.
- krok 5Palacinku zrolujeme a roládu pokrájame ostrým nožom na plátky. Plátky položíme naplnenou stranou nahor na pekný servírovací podnos, čím vzniknú palacinkové maki.
- krok 6BON APPÉTIT!
Objavte tiež…